БАЊАЛУКА, 11. ЈУЛА  – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Новаку Ђоковићу побједу и поновно освајање Вимблдона и 20. гренд слем титуле чим се изједначио на вјечној листи са Швајцарцем Роџером Федерером и Шпанцем Рафаелом Надалом.

“У име Народне скупштине Републике Српске и своје име упућујем Ти искрене честитке поводом поновне побједе на гренд слем турниру на престижном Вимблдону и освајања јубиларне 20. гренд слем титуле чиме си се изједначио са рекордом који су постигли Роџер Федерер и Рафаел Надал.

Драги Новаче, имајући у виду чињеницу да си, осим освојених 20 гренд слем титула и 36 мастерс турнира, убједљиво први по броју проведених седмица на челу листе у отвореној ери тениског такмичења за мушкарце, несумњиво је да си Ти, данашњом побједном, дефинитивно постао најефикаснији тенисер свијета. Чак и прије данашње побједе и новог рекорда, Ти си Новаче за нас одавно најбољи тенисер и спортиста свих времена”, истакао је Чубриловић у честитки.

Он је нагласио да је Новак Ђоковић, својим побједама на терену, спортским духом и понашањем ван терена, донио велику радост свима онима који навијају за њега, а посебно српском народу кога достојанствено представља, као наш најбољи амбасадор, саопштено је из Народне скупштине Српске.